JogTudor – Gyakori kérdések

– Hol találom meg a lajstromszámot, a KASZ számot és az igazolványszámomat?

A lajstromszám a szárazbélyegző lenyomatán alul található 5 számjegyű azonosító. Mind a három adat megtalálhatja kizárólag Ön által elérhető  a kamara e-ügyintézési felületen is, a “https://e-ugyintezes.bpugyvedikamara.hu/adatlap” útvonalon. A belépéshez ügyfélkapura, vagy a Microsec által kibocsátott elektronikus tanúsítvány-kártyára lesz szükség (sajnos a NetLock kártyája nem alkalmas erre az azonosítási módra).

– Mind az ügyfélkaput, mind pedig az aláíró tanúsítványomat napi szinten használom, ennek ellenére a Jogtudor oldalára történő bejelentkezésnél több problémát is észleltem. A GLOBAL PIN kóddal kapcsolatosan felhívtam a Szolgáltatómat (Netlock Kft.), de sajnos GLOBAL PIN kódról még soha nem hallottak. Kérem szíveskedjenek megírni, hogy hány karakterből áll ez a  kód! Egyébként a tanúsítványos  bejelentkezésnél még a kód megadásáig sem jutottam el, mert a “Bejelentkezés tanúsítvánnyal” gombra történő klikkelés után kiírja a rendszer, hogy “ismeretlen hiba”. A böngésző programom: Internet Explorer 9.

A Netlock Kft. által kibocsátott aláírókártyák a JogTudor honlapjára való bejelentkezésre technikai okok miatt nem alkalmasak. Az Ügyfélkapun keresztül történő bejelentkezés során javasoljuk, hogy a felhasználónév és jelszó megadása után megjelenő, adatellenőrzésre szolgáló ablak űrlapján lajstromszáma megadása mellett kamarai nevét adja meg, hiszen ez az ablak a beírt adatokat már csak a Budapesti Ügyvédi Kamara adatbázisával egyezteti, ahol az Ön kamarai neve lesz helyes.

– Irodánk könyvtárosaként nyomon követem a Jogtudor szolgáltatással kapcsolatos eseményeket. Én is ki tudom próbálni a termékeket, hogy segítsek a végső döntésben?

Autentikációs rendszerünk kialakítása jelenleg nem teszi lehetővé JogTudor hozzáférés biztosítását a kamarai nyilvántartásban nem szereplő személyek számára.