JogTudor – hasznos tudnivalók a belépéshez

A BÜK JogTudor szolgáltatásának honlapja az alábbi címen érhető el: jogtudor.bpugyvedikamara.hu. A honlapra két bejelentkezési lehetőséget kínálunk. Ezek igénybevételéhez a felhasználónak rendelkeznie kell vagy Magyarország.hu Ügyfélkapu azonosítóval, vagy a Microsec Kft. által kibocsátott aláírókártyával.
A Magyarország.hu Ügyfélkapu azonosítóval történő bejelentkezéshez felületünkön válassza a Belépés Ügyfélkapun keresztül lehetőséget. Rendszerünk ekkor átirányítja a mo.hu oldalára, ahol megadhatja korábban megkapott felhasználónevét és jelszavát. Az azonosítók sikeres megadása esetén egy, az Ön természetes adatainak megadására szolgáló adategyeztető lap tűnik fel a böngészőablakban.
Az űrlap kitöltése után az adatok egyeztetése gomb megnyomásával rendszerünk ellenőrzi a megadott adatok helyességét, majd siker esetén továbbirányítja szolgáltatásunk honlapjára. Hiba esetén kérjük, nyissa meg a mo.hu oldalát, és a Belépek gomb segítségével jelentkezzen be a honlapra. A bal felső sarokban található menüben válassza ki a Saját adatok opciót, majd ellenőrizze személyes adatai helyességét – sikeres bejelentkezéshez az űrlapon megadott személyes adatoknak mind a mo.hu-n tárolt adatokkal, mind a kamarában nyilvántartott adatokkal egyezniük kell. A Microsec Kft. által kibocsátott kártya használata esetén válassza a Bejelentkezés tanúsítvánnyal lehetőséget.
Ügyeljen arra, hogy kártyaolvasója csatlakoztatva legyen, a kártya pedig be legyen helyezve az olvasóba. Ez után kártyája segítségével a megszokott módon azonosíthatja magát. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Windows 7-es operációs rendszer használata esetén a kártyás bejelentkezés során bizonyos esetekben a PIN megadására szolgáló párbeszédablak nem jelenik meg. Ebben az esetben javasoljuk az ügyfélkapus azonosítója segítségével történő bejelentkezést – munkatársaink dolgoznak a probléma kijavításán.
Tájékoztatjuk önöket, hogy a Netlock által kibocsátott kártyák használata esetén technikai okok miatt sajnos nem tudjuk a kártyás bejelentkezés lehetőségét biztosítani.