Kamarai választások 5. – a jövő héttől lehet jelölteket ajánlani

1. A Jelölőbizottság csütörtökön átvette és pénteken postázta a 6114 darab hamisításbiztos (UV jellel ellátott) anonim ajánlóívet, amelyek várhatóan a jövő hét közepéig megérkeznek a választójogosult kollégákhoz.

A Választási Szabályzat szerint az ajánlóíveket, valamint a tisztségre/testületi tagságra már jelentkezett kollégák névsorát postai úton kellett kiküldeni, ezért kollégáink idén nem a Pesti Ügyvéd mellékleteként kapják meg azokat. A borítékban van tehát az ajánlóív, a kitöltési tájékoztató, a leadási határidő és azok névsora, akik valamely tisztségre/testületi tagságra jelentkeztek. Rajtuk kívül a választójogosult kollégák közül az is jelölhető, aki eddig nem vállalkozott tisztségre.

Az ajánlások összegzése - több százezer adat – kézi feldolgozással történik a Választási Szabályzat szerint. A Jelölőbizottság az ennek alapján elkészült listát átadja a Választási Bizottságnak, aki az általa elfogadott listát teszi közzé. A listát legkésőbb 2018. október 22. napjáig kell közzétenni.

2. Változatlanul lehetőség van 2000 karakter terjedelemben bemutatkozó anyag, valamint fénykép és önéletrajz elhelyezésére a kamarai honlapon. Eddig 70 tisztségre vállalkozó kolléga készítette el adatlapját.

3. Fontos megjegyezni, ha valaki e-mailen küldi a kamarához az említett programot, fényképet és önéletrajzot, azt helyette feltesszük a honlapra. Az ügyvédek e-mail címeit azonban a kamara soha nem adta ki és nem is fogja kiadni, tehát ha valaki kör e-maileken keresztül szervezi az ajánlásokat, az biztosan nem a Budapesti Ügyvédi Kamarától kapta az e-mail címeket.